Workshops beeldhouwen

Start workshops beeldhouwen 2024
vanaf 22-05-2024 t/m begin oktober

African Art Promotion organiseert workshops beeldhouwen in serpentijnsteen op landgoed Quadenoord. Een prachtige manier om creatief bezig te zijn! De workshops zijn zowel geschikt voor de beginnende, als voor de gevorderde beeldhouwer.

In een dag leert u de basistechnieken en het gebruik van de gereedschappen en kunt u een leuk eenvoudig beeld vervaardigen. In meerdere dagen kan een beeld meer gedetailleerd en verfijnd worden.

Verloop workshop

Er zullen 1 of 2 beeldhouwers uit Zimbabwe aanwezig zijn als begeleiders. Zij zijn Engelstalig en zeer ervaren in het beeldhouwen. Zij vertellen behalve over de techniek, ook veel over de symboliek van de beelden.

De maximale groepsgrootte is 25 personen.

In de workshops leert u werken met serpentijnsteen en de gereedschappen die hier voor nodig zijn. Plezier in het werken met de steen staat voorop.

Er wordt gewerkt in een rustieke kapschuur gelegen in het prachtige Renkumse Beekdal. Ook bij minder mooi weer biedt deze kapschuur voldoende bescherming om door te kunnen werken.

  • Om 10.00 uur is de instructie, gegeven door een Zimbabwaanse kunstenaar, waarin uitgelegd wordt hoe de diverse gereedschappen gebruikt worden. Het gereedschap wordt ter beschikking gesteld.
  • De eerste bewerking vindt plaats met een hamer en diverse beitels. Hiermee wordt de ruwe vorm van het werkstuk uit de steen gehakt.
  • Daarna wordt het beeld met raspen en vijlen verder bewerkt. Uiteindelijk wordt het met watervast schuurpapier nat geschuurd.
  • Na het polijsten wordt het beeld verhit, waarna er verschillende lagen kleurloze terpentijnwas op worden aangebracht. Hierdoor wordt de oorspronkelijke kleur en textuur van de steen zichtbaar.
  • Nadat het beeld is afgekoeld wordt het met een zachte doek uitgepoetst.

Het is mogelijk om broodjes/lunchpakketten te bestellen via “Bassie bij de Beelden”! Dit kan van tevoren door een lunchpakket via e-mail of telefonisch (06-13964898) te reserveren. Het is natuurlijk ook mogelijk om op de dag zelf bij Bassie het een en ander te bestellen..

Workshops beeldhouwen