Skip to content

Wim Appelman vers houtbewerking

Malushout  


Wim Appelman Vers hout bewerking
Workshops vers hout bewerken. Op aanvraag is het mogelijk om op het landgoed een workshop vers hout bewerken te volgen. Zie je er een leuke bij staan, stuur dan even een mailtje aan malushout@gmail.com
Het is ook mogelijk om verschillende workshops te combineren, mits de groep niet te groot wordt.
Zie ook Malushout.nl voor meer informatie.

Algemeen

Het gebruik van materialen en gereedschap is in de prijs inbegrepen. Koffie en thee wordt gedurende de hele workshop geserveerd en zit in de prijs inbegrepen.

Spatel maken

45,00 euro pp, uitgaande van 6 personen gedurende 3 uur. Je eigen spatel maken uit een stuk vers beuken of berkenhout.

We starten met het splijten van een stam, de verkregen plank wordt met een bijl verder in grove vorm gemaakt. Op een schaafbok krijg je een haalmes in handen waarmee je in een fijnere bewerkingsslag al een echte spatelvorm krijgt. Met een houtsnijmes kun je nog details aanbrengen.

Je gaat  met minimaal één zelfgemaakte spatel naar huis, en misschien wel met twee afhankelijk hoe handig je bent.

Geschikt voor mensen in de leeftijd van 16 +, 16 tot 18 onder begeleiding van een volwassene.
 

Krukje maken

70 euro pp uitgaande van 6 personen gedurende 6 uur. Je eigen krukje maken uit een stam en een plank.

We starten met het splijten van een stam, met 3 of 4 kwarten ga je op de schaafbok aan de slag om pootjes te maken. Van een plank hout maken we een zitting, hierin boor je zelf met een avegaar gaten.

Ik laat je zien hoe je de poten met verschillende technieken kunt vastzetten.

Geschikt voor mensen in de leeftijd van 16 +, 16 tot 18 onder begeleiding van een volwassene. Lunch niet inbegrepen, prijs voor lunch op aanvraag.

 

Lepel snijden

50 euro pp uitgaande van 10 personen gedurende 6 uur. Hak en snijd uit een stuk hout een lepel.

Groepsgewijs laat ik zien hoe je een houtsnijmes en een bijl veilig gebruikt. Zo maak je je eigen kleine lepeltje. Voor het grove werk leer ik je hoe je een bijl moet hanteren. Als je een mes hebt, mag je dat meenemen, maar er is voldoende gereedschap en hout aanwezig.

Geschikt voor mensen in de leeftijd van 16 +, 16 tot 18 onder begeleiding van een volwassene. Lunch niet inbegrepen, prijs voor lunch op aanvraag.